false
به گزارش سفیر کرمان – اولین سوت قطار انتخابات مجلس یازدهم روز گذشته با اعلام فراخوان از سویمحمدباقر قالیباف،شهردار پیشین تهران جهت مشارکت جوانان در انتخابات به صدا درآمد. قالیباف با انتشار پیامی تصویری، ضمن تاکید بر روند جوانگرایی از همه جوانانی که خود را شایسته حضور در مجلس آینده میدانند، درخواست کرد با هدف ایجاد «مجلس نو» در سایت جهاد ثبت نام کنند.
محمدباقر قالیباف با دعوت از جوانان برای ورود به انتخابات مجلس آیا به دنبال این است که چهره کلیدی در میان اصولگرایان داشته باشد و یا از یک بازیگر به بازیگردان تبدیل شود؟
ناامیدی قالیباف از بزرگان اصولگرایی او را به سمت جوانان سوق داده است و او حالا از جوانان برای حضور در انتخابات دعوت کرده است. البته هنوز روشن نیست مخاطبان قالیباف تا چه میزان از مواضع او استقبال میکنند اما به روشنی معلوم است که بزرگان تاکنون استقبالی از او و نواصولگرایی نکردهاند البته انتقادات قالیباف از عملکرد جریان اصولگرایی در این استقبال سرد مؤثر بوده است.
قالیباف در نامهای که در تیر ۹۶ منتشر کرد خطاب به جوانان گفت که «بسیاری از شما دلیلِ شکستهای اخیرِ جریانِ اصولگرایی در جلبِ نظرِ مردم در انتخابات را، نتیجه اشکالاتِ ساختاری، رویکردی و عملکردیْ در سطوحِ کلان و خُرد میدانید.» او تاکید میکند که «امروز دیگر روشن است که اصولگرایی باید با حفظِ مبانی و ارزشهایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، در نگرش و شیوه سیاستورزی خود متحوّل شود و با گفتمان و چهرههایی نو، حرکت در راستایِ نواصولگرایی را هرچه زودتر آغاز کند.»
«چهرههای نو» شاید همان کلیدواژه ای باشد که خوشایند بزرگان اصولگرایی نیست اما قالیباف بر آن تاکید دارد و حالا او پس از دو سال از انتشار نامه اول خود و در شرایطی که جریان اصولگرایی همانند رقیب خود در نخوت بسر میبرد، جوانان را برای حضور در انتخابات دعوت میکند تا اولین نفری در جریان اصولگرایی باشد که بصورت جدی به موضوع انتخابات ورود کرده است.
قالیباف همچنان در جریان اصولگرایی میگنجد اما با انتقاد از این جریان، میخواهد راهی نو با چهرههای نویی را شروع کند. چهرههای نویی که باید آنها را در میان جوانان جست و قالیباف ادعا میکند که میخواهد صدای آنها باشد نه محور آنها. او در پیام ویدئویی خود بیان میکند که «قرار نیست محور شما باشم اما میتوانم صدای شما شوم.»
البته قالیباف در پیام خود خیلی زود از سخنگویی فاصله گرفته و برای خود نقش تعریف میکند. او خطاب به جوانان میگوید که «از همه شما جوانان دلسوز انقلابی درخواست میکنم، متناسب با شاخصهایی که منتشر میشود، افراد توانمند و با صلاحیتی را که میشناسید یا اگر خودتان را برای قبول مسئولیت نمایندگی مردم مفید میدانید، معرفی کنید تا تلاش کنیم شایسته ترینها، در معرض انتخاب مردم قرار بگیرند.» او میگوید که تلاش کنیم تا شایستهترینها در معرض انتخاب مردم قرار گیرند. آیا این جملات میتواند به معنای داشتن نقشی فراتر از سخنگویی باشد؟
او همکاری با سایر بازیگران و بازیگردانان جریان اصولگرا ندارد و دیگر به سراغ آنها نرفته است و با انتخاب جوانان به عنوان جامعه مخاطب خود، میخواهد بوسیله آنها پاشنه در را بچرخاند. اما کمی سخت است که قبول کنیم کسی که مدعی چندباره ریاستجمهوری بوده است حالا فقط میخواهد سخنگوی جوانان باشد تا مجلسی جوان و کارآمد تشکیل شود.
روزنامه اصولگرای صبح نو در واکنش به فراخوان انتخاباتی شهردار سابق تهران در مطلبی با عنوان پیش بهسوی «مجلس نو»» نوشت:
* پیام تصویری قالیباف چرخهای انتخابات مجلس یازدهم را بهحرکت درآورد. قالیباف شخصا سابقه دو دوره نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری را دارد و در انتخابات سال 96 نیز، با هدف تحکیم وحدت جبهه اصولگرایی، بهنفع آیتالله سیدابراهیم رئیسی کنارهگیری کرد و پسازآن در بقیه فرصتهای مقتضی، درباره مفهوم «نواصولگرایی» تبیین و روشنگری انجام داد. شهردار پیشین تهران از ارائه گفتمان جدید «نواصولگرایی»، برای ایجاد تمایز میان خود با جریان سنّتی اصولگراها بهره برده است؛ هرچند برخی او را به عجله یا ندیدن همه مقتضیات این تغییر متهم کردهاند.
* پیشبینی میشود فراخوان جوانان برای انتخابات مجلس، با مخالفتهای مهمی در رهبری جریان اصولگرا و حتی نمایندگان کنونی مجلس روبهرو شود. این مخالفتها اگر با طرح پیشنهادهای سازنده و پیشبرنده همراه باشد، اصالت پیدا خواهد کرد. جریان اصلاحطلب نیز که حسابش روشن است: آنها از همین حالا، مغرضانه قالیباف را بهعنوان نامزد احتمالی انتخابات 1400 و خروجی جریان اصولگرایان معرفی میکنند تا از این طریق، اختلافات و تشتتها در جریان اصولگرایی رشد و نضج یابد.
* شاید این فراخوان قالیباف و اهمیت ویژهاش به جوانان بهدلیل دغدغهای باشد که خود در این سالها داشته و بزرگان اصولگرا راهش را برای ورود به عرصه سیاست بستهاند و حال خود پیشقدم شده تا راه ورود جوانان را به عرصه مدیریتی کشور بازکند. باید دید این فراخوان چه نقشی در آتیه انتخابات مجلس ایفا خواهد کرد.
* قالیباف علیه ضد اجتماعی و کدخدامنشی ایستاد و سخن از نواصولگرایی گفت.
* مصداق نقد او روند تصمیمگیری اصولگرایان در سال۹۶ بود که در نهایت به پیروزی روحانی ختم شد. قالیباف پس از آن در ریل درستی حرکت میکند و طرح «مجلس نو» دقیقاً در این راستا و در جهت گام دوم انقلاب است.
* راه قالیباف نوعی حرکت به سمت بدنه مردم و استفاده از قدرت جوانان را تداعی میکند که در نهایت بهدنبال هوای تازه در سیاست ایران است. آنچه در این میان اهمیت دارد اصرار و استمرار این راه از جانب قالیباف است. او در این راه البته کم مانع ندارد.
* نخستین مانع رویکردهای سنتی و محافظهکاری برخی جریانهای درون اصولگرایی است. او باید توانایی خود را برای غلبه بر این تفکرات نشان دهد.
محمدمهاجری (فعال سیاسی اصولگرا) هم درباره ورود تلویحی شهردار سابق به انتخابات 98 گفت:
* اینکه آقای قالیباف نشان داد هم به لحاظ اندیشه و هم عملکرد، منتقد جریان اصولگرا است را به فال نیک میگیرم. این امر میتواند جریان اصولگرایی را از خمودگی و جمود نجات داده و خون تازهای در آن بدمد.
* قالیباف هم میخواهد از ظرفیت جریان اصولگرا استفاده کند و هم نمیخواهد در جریان اصولگرایی هضم شود و به نظر من، این کار او بسیار عاقلانه است.
مرتضی گل پور؛ خبرنگار هم درباره پیام انتخاباتی قالیباف برای مجلس یازدهم میگوید:
* نحوه ورود آقای قالیباف در انتخابات مجلس بیش از آنکه آسیبشناسانه باشد، کاسبکارانه است. به این معنی که او بیش از آنکه دنبال اصلاح جریان اصولگرایی باشد، میخواهد از این نمد برای خود کلاهی بدوزد.
* ممکن است او دنبال سبد رأی اصولگرایان، سبد رأی اصلاحطلبان یا سبد رأی اعتدالگرایان باشد. او فکر میکند میتواند در این زمینهها موفق باشد. از این رو میخواهد در انتخابات مجلس یازدهم تعداد قابل توجهی از هواداران خود را وارد مجلس کند و به این وسیله قدرتی نشان بدهد و با این قدرت نشان دادن، وارد انتخابات 1400 ریاست جمهوری شود.
به نظر من، او با چنین ظرفیتی دنبال انتخابات 1400 است، وگرنه به احتمال 99 درصد خود او اصلاً نامزد انتخابات مجلس نخواهد شد.
محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت و چهره نزدیک به قالیباف درباره پیام تصویری او اینگونه اظهارنظر کرد:
*منظور از جوانگرایی در این حوزه، آن نیست جوانی که سابقه کاری چندانی ندارد، بهعنوان نامزد نمایندگی مجلس به مردم معرفی شود. گام اصلی فراخوان این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درواقع عمومیکردن دعوت از جوانان باتجربه است که معمولا پشت درهای بسته مدیریتی و سیاسی میمانند.
* (در پاسخ به این پرسش که آیا قالیباف شخصا قصد ورود به انتخابات مجلس یا حتی ریاست مجلس را دارد یا خیر): «درخواستهایی از او شده؛ اما بعید است شخصا قصد نامزدشدن برای انتخابات مجلس را داشته باشد».
شاید قالیباف دیگر نمیخواهد در جریان اصولگرایی یک بازیگر باشد تا براحتی کنار گذاشته شود. او دنبال بازیگردانی است و نواصولگرایی محور و مبانی حرکت او و جوانان بازیگران او میشوند. باید اشاره کرد که نه هنوز دقیقاً مشخص است که نواصولگرایی چیست و نه معلوم است جوانان چقدر قالیباف را جدی میگیرند. در چند ماه آینده توانایی قالیباف برای ایفای نقش جدیدش روشن میشود البته به شرط آنها قالیباف نخواهد خودش سخنگوی جوانان در بهارستان شود.
true
true
http://safirekerman.com/?p=21816
true
true