- ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
- استان کرمان , اقتصادی
- کد خبر 23008
- 1083 بازدید
- دیدگاهها برای کشاورزی مهمترین عامل هدر رفت آب در کرمان بسته هستند
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
false
به گزارش سفیر کرمان -هم اکنون مهمترین مشکل پیش روی مردم استان کرمان بی آبی است و این در حالی است که ۹۰ درصد از آب موجود در کرمان در بخش کشاورزی استفاده میشود که به دلیل استفاده عمده از روشهای آبیاری سنتی ۷۰ درصد از آبهای موجود هدر میرود.
محمد مهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان یک بار دیگر نسبت به کاهش شدید منابع آبی در استان هشدار داده و بیان کرد: مسئولان در سطح ملی باید یک چاره جویی اساسی برای این مشکل انجام دهند.
وی تصریح کرد: اینکه بنشینیم و دست روی دست بگذاریم راه حل مناسبی نیست هم اکنون آب محلههای مختلف شهر کرمان در طول روز قطع میشوند و مردم آب لازم برای مصرف روزانه را ندارند.
زاهدی بیان کرد: با ادامه این شرایط و عدم اجرای طرحها استان کرمان طی سه تا چهار سال آینده با مشکل جدی در زمینه تأمین آب مواجه میشود.
نماینده مردم کرمان گفت: هم اکنون چالش اصلی مردم شهر کرمان تأمین آب شرب است و در این بخش باید مسئولان در سطوح مختلف در زمینه تأمین اعتبار و انجام سریع کار برای رسیدن آب به شهر با جدیدت بیشتری ورود کنند. وقتی به منابع آب اختیار آباد کرمان مینگرید یک فاجعه زیست محیطی را مقابل خود میبینید، آب آنقدر برداشت شده که زمین کیلومترها نشست کرده است
پژوهشگر و اقلیم شناس کرمانی، محمد حسن زاده در خصوص وضعیت فعلی استان کرمان میگوید: استان کرمان جزو محدود استانهای کشور است که بیشترین تمرکز خود را برای تأمین آب کشاورزی بر روی منابع آب زیر زمینی گذاشته است که اکثراً این منابع تجدید پذیر هم نیستند.
وی افزود: وقتی شما به منابع آب اختیار آباد کرمان مینگرید یک فاجعه زیست محیطی را مقابل خود میبینید، آب آنقدر برداشت شده که زمین کیلومترها نشست کرده و یک گودال عظیم ایجاد شده است و سوال این است که این منطقه چگونه احیا میشود، چاه دریای رفسنجان که یکی از عظیمترین منابع آب زیر زمینی ایران محسوب میشد این روزها به حفرهای عظیم در دل کویر تبدیل شده که خالی از آب است و ماجرا جوها برای غار نوردی از آن استفاده میکنند.
وی ادامه داد: این پدیده را میتوان در دشتهای کرمان، زرند، سیرجان و رفسنجان و انار مشاهده کرد و ارتفاع این دشتها از سطح دریای آزاد هر سال کاهش مییابد و میزان آب منابع زیرزمینی هر سال آنقدر کم میشود تا در نهایت نابود میشوند. اگر آب به کرمان نمیرسد جلوی توسعه کشاورزی را بگیرید
وی گفت: برداشت آب بیشتر از حجم ورودی آب به این منابع است و پس از تخریب لایههای زمین و از بین رفتن آب موجود در آنها هزاران سال طول میکشد تا مجدد طبیعت بتواند این منابع را احیا کند.
حسن زاده گفت: طرحهای انتقال آب از دریا برای تأمین آب صنایع و استفاده از آبهای موجود با روش مدرنیزه در کشاورزی و کاهش سطح مزارع و باغها تنها راه نجات استان کرمان است.
وی گفت: متأسفانه هر زمان طرحهای انتقال آب به کرمان مطرح شد با یک هجمه اجتماعی مواجه شده است و در مقابل کسی فکر نمیکند تأمین آب شرب یک میلیون نفر انسان در شهر کرمان باید چگونه انجام شود اما همین افراد در مقابل هدر رفت میلیاردها مترمکعب آب در بخش کشاورزی سکوت میکنند.
وی گفت: کشت برخی از گونههای محصولات کشاورزی در استان کرمان باید متوقف شود و کشاورزی صادرات محور و اقتصادی باید در دستور کار باشد.
true
true
http://safirekerman.com/?p=23008
true
true