false
به گزارش سفیر کرمان – رسول فتحی کارشناس فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با اشاره به اینکه در دستگاه اباعبدالله(ع) هیچ کاری بدون اذن و اجازه آقا انجام نمیشود اظهار داشت: کسانی که به زیارت آقا میروند، کسانی که در راه امام حسین(ع) هزینه میکنند و حتی کسانی که در خانه ایشان خدمت میکنند همه به اذن امام حسین انجام میشود.
کارشناس فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با بیان اینکه بحث ترفیع گنبد امام حسین(ع) برای نخستین بار در سال 89 مطرح شد گفت: پیشنهادات مختلفی مطرح و در نهایت پیشنهاد کرمان برای این کار پذیرفته شد.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح چند شرط به همراه داشت عنوان کرد: نخست اینکه گنبد فعلی حضرت اباعبدالله(ع) نباید خراب میشد، فضای زیارتی نباید از بین میرفت و گنبد در ارتفاعی قرار میگرفت که از دور هم قابل دید باشد.
فتحی با بیان اینکه از سال 94 وارد فاز اجرایی شدیم افزود: برای نصب گنبد باید زیرسازی کار انجام میشد که گنبد جدید بر روی آن قرار گیرد در حالیکه سازه قبلی شرایط مناسب و استحکام لازم را نداشت و و در جاهایی فرسوده شده بود.
وی با اشاره به اینکه در مرحله نخست تلاش کردیم مقاومت روضه منوره را تا حد امکان افزایش دهیم گفت: ابتدا از سه متر پایین همکف در پای ستونها گودبرداری و بتنآرمه انجام شد و تا زیر طاقها، روی پشت بام و داخل گنبد فعلی ادامه یافت.
کارشناس فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با بیان اینکه مجموع روضه منوره و چهار ستون را در داخل یک بتن در هم دوخته شدهای قرار دادیم افزود: در کنار مقاومسازی کار لاغرسازی ستونها را هم انجام دادیم تا فضای بیشتری برای زیارت در اختیار زائران قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ستونهای قبلی فضایی حدود 25 مترمربع از فضا را گرفته بودند که تا 60 درصد کاهش دادیم عنوان کرد: در پایان کار مقاومت حرم را تا 500 برابر افزایش دادیم.
کارشناس فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با بیان اینکه امیدواریم که تا 500 سال آینده برای این سازه هیچ اتفاقی نیفتد افزود: تمامی موارد ایمنی در ساخت گنبد جدید رعایت شده است.
وی با اشاره به اینکه گنبد جدید از فولاد و بتن ساخته شده و در نهایت خشت مسی که روی آن آب طلا قرار میگیرد گفت: گنبد جدید 21 متر ارتفاع دارد که 7.5 متر از گنبد فعلی بلندتر است و ارتفاع آن به توصیه آیتالله سیستانی تا این اندازه در نظر گفته شده که نوک حرم از گلدستهها یک متر کوتاهتر باشد.
فتحی با بیان اینکه حرم به مقیاس 1.5 برابر گنبد قبل افزایش داشته و از نظر شکل با گنبد قبل تفاوتی ندارد گفت: تمامی قطعات با پیچ و مهره نصب میشود و تخمین وزن این گنبد حدود 220 تا 250 تن است در حالی که گنبد فعلی هزار و 200 تن وزن دارد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اتمام کار قرار داریم و سازه ما چیزی در حدود 15 هزار خشت نیاز داشته که همه آنها تقریبا آماده شده است بیان کرد: منتظر هستیم تا زیرساختهای گنبد در کربلا آماده شود تا عملیات انتقال آغاز شود.
کارشناس فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با اشاره به اینکه خشتهای این گنبد با خشتهای دیگر حرمها متفاوت بوده و طلاکاری انجام شده، متفاوت است افزود: از تکنولوژیهای روز در این کار استفاده شده است.
true
true
http://safirekerman.com/?p=22520
true
true