فدایی تصریح کرد: پرسش خبرنگاران از مسئولان و پاسخ آن، موجب می شود مسائل روشن و تخلفات کمتر شود و بدانند کسانی هستند که از آنها هم در این دنیا و هم در آخرت سئوال می کنند و این به بهبود و صحت کارها کمک می کند.
استاندار کرمان با اشار به گردش آزاد اطلاعات بیان کرد: دانستن حق مردم است و دسترسی آزاد به اطلاعات جزی حقوق شهروندی است و خبرنگارن تحقق این حق را انجام می دهند.
وی افزود: کار شما موجب ایجاد عدالت اجتماعی می شود و وقتی به اطلاع مردم برسد که حکومت چه کارهایی انجام می دهد و چه برنامه هایی برای همه دارد، این گستردگی و عدالت بهتر فراهم می شود و مردم به طور مساوی می توانند به خدمات دسترسی پیدا کنند.
فدایی اظهار کرد: خبرنگاران به جامعه امید داده و در جامعه همبستگی و انسجام ایجاد می کنند به ویژه در جاهایی که دول و دستگاه های اجرایی نیاز به همراهی و مشارکت مردم دارند.
وی در ادامه با اشاره به مسائل استان کرمان بیان کرد: بنده از خرداد تا پایان آبان 97 سرپرستی استانداری را به عهده داشتم که طبیعی است در این دوران نمی توان تعهد ایجاد کرده و برنامه های میان مدت و درازمدت تعیین کند و باید به حفظ وضع موجود بپردازد.
استاندار کرمان تصریح کرد: درعین حال سعی کردیم مقدماتی فراهم شود تا در صورت استمرار فعالیت، برنامه های میان مدت و درازمدت داسته باشیم.
فدایی افزود: در سال گذشته با تحقق 124 درصد هدفگذاری در ایجاد اشتغال 41 هزار و 700 شغل ایجاد شده است و در اشتغال خرد و خانگی 11 هزار و 291 فقره تسهیلات با نرخ 4 درصد به میزان 156 میلیارد تومان پرداخت شده است.
استاندار کرمان اظهار کرد: یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستای اختصاص داده شده که در استان سال گذشته 2 هزار و 54 فقره تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت کرده ایم و 5 هزار و 300 شغل از این محل ایجاد شده که رتبه هفتم کشور را کسب کرده ایم.
وی افزود: 50 میلیارد تومان تسهیلات به 60 طرح نیمه فعال استان در سال گذشته پرداخت شده است و 961 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید نیز پرداخت شده و رتبه پنجم کشور را داشتیم.
فدایی با اشاره به مشکل آب استان کرمان تصریح کرد: طرح های مختلفی برای حل مشکل آب شهرها و روستاهای استان داریم که اعتبارات استان در سال جاری برای تامین آب شهرها افزایش پیدا کرده و راه حال هایی نیز برای برخی شهرها از جمله در شرق، جنوب و مرکز استان ارائه شده که امیدواریم اعتبارات این حوزه را دریافت کنیم.
وی بیان کرد: طرح کوتاه مدت اضطراری حدود 4 سال معطل مانده بود و امسال این طرح دنبال شد و با اضافه کردن چاه های جدید، کار را ادامه بدهیم و در مرحله نهایی است.
فعال کردن واحدهای نیمه فعال و راکد
وی در ادامه با اشاره به سال رونق تولید افزود: فعال کردن واحدهای راکد و نیمه فعال را به جد دنبال می کنیم. بعضی مشکلات ملی دارند و برای حل مشکل با بانک ها، تلاش می کنیم مشارکت موسسات غیردولتی را جذب کنیم.
فدایی گفت: در زمینه توانمندسازی مددجویان کمیته امداد کارهای خوبی صورت گرفته و 700 نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در سال گذشته بهره برداری شد و تعداد زیادی در دستور کار قرار دارد.
استاندار کرمان بیان کرد: طی یک سال گذشته تفاهمنامه های خوبی با کمیته امداد کشور، موسسه ژئوفیزیک، نیروی زمینی سپاه برای محرومیت زدایی، سازمان جنگل ها و مراتع برای آبخیزداری، محیط زیست برای مقابله با ریزگردها و … داشته ایم.
انتقال حساب شرکت های بزرگ معدنی به استان کرمان
وی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره انتقال حساب شرکت های بزرگ معدنی به استان کرمان گفت: این موضوع در استان در جلسات مختلفی پیگیری شد اما مکانیزم عمل مشکلاتی داشت که بحث و هماهگی لازم انجام شد و در جلسه اخیز شورای معادن دبیر شورای بانک ها گزارش مانده حساب شرکت ها در سال های اخیر در استان را نشان از رشد میداد و این حساب ها به مرور در حال انتقال است.
فدایی افزود: با توجه به گردش مالی شرکت ها، نشان می دهد انتقال حساب هنوز به اندازه کافی انجام نشده و باید این عدد در مانده حساب ها به وضوح مشهود باشد و تاثیر این انتقال در منابع بانک های استان رضایت بخش نیست و امیدواریم تحقق کامل پیدا کند تا استان بتواند از منافع این گردش مالی استفاده کند.
توسعه متوازن مبنای برنامهریزیهای استان است
استاندار کرمان درباره توجه به توسعه متوازن استان تصریح کرد: از ابتدای تصدی در استانداری، شاخص های مقایسه ای توسعه از مبانی برنامه ریزی ما بوده و باید باشد و آنچه دنبال هستیم، در بخش های مختلف تلاش می کنیم شاخص های شهرستان ها به متوسط استان و شاخص های استان به متوسط کشور برسد که این کار سختی است اما تلاش می کنیم حداقل شاخص ها به متوسط نزدیک شود.
وی افزود: پروژه های گازرسانی استان با سرعت خوبی در حال اجراست و در سفر وزیر نفت قرار شد در پروژه های گازرسانی سقف اعتبار نداشته باشیم و مشکل اعتباری نداریم.
فدایی اظهار کرد: ما به توسعه متوازن اعتقاد داریم و معیار ما شاخص هاست و در توزیع بودجه آنچه که دست ماست براساس شاخص های توسعه توزیع کرده ایم و مدارک آن موجود است.(خیلی از اعتبارات استان براساس دستورالعمل ها یا از مرکز توزیع می شود یا می گویند براساس این شاخص توزیع کنید).
استاندار کرمان در ادامه درباره فعالیت معین های اقتصادی استان کرمان افزود: اصل اینکه از ظرفیت های اقتصادی استان برای توسعه استفاده کنیم خوب است اما برای استفاده از معین های اقتصادی به این شکل اهرم قانونی نداریم و مبنای کار، تفاهمنامه است.
وی تصریح کرد: اگر معین های اقتصادی سهمی در توسعه و سرمایه گذاری بخش خصوصی و اشتغال دارند، اما به معنای این نیست که وظایف توسعه ای استان منحصر به فعالیت معین ها باشد و معین ها بعضا عملکرد خوب، بعضی متوسط و ضعیف داشته اند که با آنها صحبت کرده ایم.
فدایی در پاسخ به سئوالی درباره تقسیم استان کرمان بیان کرد: درباره تقسیم استان کرمان بحثی به طور رسمی مطرح نشده و اطلاعی از آن ندارم.
استاندار کرمان در ادامه با اشاره به رتبه ایران در فضای کسب و کار گفت: این مسئله 10 شاخص دارد که بعضا به دستگاه قضائی، برخی به دستگاه های اداری و … مربوط می شود و یکی از مسائل مهم در فضای کسب و کار که وقت زیادی روی آن گذاشتیم، پنجره واحد سرمایه گذاری است. یعنی اینکه صدور مجوزها را کوتاه کنیم.
وی افزود: با پیگیری پنجره واحد، احساس کردم بعضی از کسانی که دست اندرکار قضیه هستند، از روند کار راضی نبودند. لذا ساختار را عوض کردم و شخصا در جلسات حضور یافته و باید مدیران دستگاه ها حضور داشته باشند و امیدواریم با رفع اشکالات قدم بزرگی در بهبود فضای کسب و کار استان کرمان برداریم.
فدایی درباره تهدید استان کرمان به دلیل کم آبی اظهار کرد: باتوجه به اقیلم دنیا و کشور ما گفته می شود جنگ آینده جنگ آب است و مشکل وجود دارد اما ما برنامه های میان مدت و بلندمدت برای حل مشکل آب داریم.
وی تصریح کرد: مسئله مهم این است که مردم باید ارزش آب را بدانند و به این سمت برویم که ارزش واقعی آب پرداخته شود و مصرف آب متناسب با ارزش آن باشد. در عین حال طرح های خیلی خوبی داریم که برداشت آب کنترل شود و وزارت نیرو استقبال کرده و باید تصویب و اجرایی شود.
برنامه عملیاتی استان در زمینه آسیب های اجتماعی
استاندار کرمان در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا درباره برنامه عملیاتی استان در زمینه آسیب های اجتماعی عنوان کرد: آسیب های اجتماعی از واقعیت های جامعه است و مقام معظم رهبری در این زمینه شخصا جلسه گذاشته و برنامه هایی را تنظیم و ابلاغ می کنند.
وی افزود: ما نیز برنامه ها را در استان کرمان در حوزه های اعتیاد، کودکان خیابانی، خودکشی و … اجرا می کنیم و اخیرا در شهر کرمان 10 دفتر تسهیلگری ایجاد شده که در مناطق حاشیه ای شهر برای کمک به اهالی و راهنمایی در مسائل بهداشتی، اشتغال و آموزش کارهای زیادی انجام می دهند.
فدایی تصریح کرد: ریشه آسیب های اجتماعی در بیکاری است و اگر اشتغال ایجاد کنیم، خیلی از این آسیب ها کاهش پیدا می کند و حاشیه نشینی نیز به دلیل از دست رفتن شغل در روستاها بوده است.
وی بیان کرد: برنامه اصلی ما برای مقابله با آسیب های اجتماعی رفع معضل بیکاری است و برای هر کدام از آسیب ها برنامه های جداگانه ای داریم و هر حوزه متولی مشخصی دارد.
استاندار کرمان گفت: مهم ترین مسئله ای که در بازپروری معتادان نیز داریم، اشتغال است که باید این افراد بلافاصله بعد از اصلاح مشغول به کار شوند تا مجددا سراغ اعتیاد نروند و ما در حد توان سعی می کنیم آسیب ها را بهبود داده و از توسعه آن جلوگیری کنیم.
محرومیتزدایی از جنوب استان
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره مشکلات و محرومیت جنوب استان کرمان گفت: کارهای خیلی زیادی در جنوب استان صورت گرفته و همه زیرساخت ها فراهم شده اما هنوز به حد مطلوب نرسیده است.
فدایی اظهار کرد: مشکلی که در استان کرمان و به ویژه در جنوب داریم، پراکندگی جمعیت است که این مسئله هزینه خدمات را بالا می برد و روند ارائه خدمات را کُند می کند.
وی بیان کرد: موانع زیاد است و امیدواریم بتوانیم شاخص های توسعه را یکسان کنیم و بنده هر مسئولی که به استان آمده را به جنوب می برم و در پی سفر آقای نوبخت و تصویب ساخت 10 هزار واحد مسکونی به ویژه در جنوب استان کرمان، اصرار داریم تا سالگرد این سفر این واحدها به بهره براری برسد.
استاندار کرمان گفت: سیمای منطقه جنوب نسبت به قبل متفاوت است و علی رغم همه مشکلات و کمبودهایی که وجود داشته، کارهایی که می بایست انجام می شد به طور نسبی قابل قبول است و برنامه های آینده را نیز دنبال می کنیم و امیدواریم تفاوت برداشته شود.