×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش سفیر کرمان به نقل از مهر- تابستان‌های شهر کرمان در سال‌های اخیر دو پدیده را با خود به همراه داشته است یکی ریزگردها و غبار آلود شدن آسمان شهر و دیگری قطع گاه و بی گاه آب شرب که مسئولان شرکت آب و فاضلاب از آن به عنوان افت فشار یاد می‌کنند.

مصرف آب با شروع فصل گرم سال در کرمان افزایش یافته و در این میان مهمترین مقصر کولرهای آبی معرفی شده‌اند و گفته می‌شود هر کولر آبی در شبانه روز ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند و با احتساب جمعیت یک میلیونی شهر کرمان این رقم سر به فلک می‌زند.

هر سال بعد از سیلاب‌های شدید در مناطق مختلف کرمان که موجب تخریب زیر ساخت‌ها و خسارت به مردم می‌شود و آب‌ها راهی کویر می‌شوند در تابستان مسئولان به فکر تامین منابع آبی جدید می‌افتند

اما هر سال بعد از سیلاب‌های شدید در مناطق مختلف کرمان که موجب تخریب زیر ساخت‌ها و خسارت به مردم می‌شود و آب‌ها راهی کویر می‌شوند در تابستان مسئولان به فکر تامین منابع آبی جدید می‌افتند و در اکثر مواقع نیز برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیر زمینی مهمترین عامل بی آبی کرمان عنوان می‌شود.

با این وجود هنوز هم مهمترین منبع تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت کرمان همین آب‌های زیر زمینی هستند و برداشت منفی ۱.۱ میلیارد مترمکعبی آب از این منابع هنوز هم ادامه دارد و فرقش با سال‌های گذشته این است که بسیاری از این منابع دیگری آبی در بساط ندارند و خشک شده‌اند.

هشدار کمبود آب طی سه سال گذشته برای شهروندان کرمانی ملموس‌تر از قبل شده است و آب شرب به اکثر خانه‌های شهر نمی‌رسد، هر چند نصب پمپ‌های آب مهمترین عامل افت فشار معرفی شده اما اگر در هر خانه پمپ را خاموش کنید آبی وارد لوله‌ها نمی‌شود.

هزار لیتر آب در ثانیه کم داریم

سال گذشته بود که محمد طاهری رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان اجرای طرح اضطراری تامین آب شهر کرمان خبر داد و بیان کرد که با اجرای این طرح ۲۲۰ لیتر آب در ثانیه به ظرفیت شهر افزوده می‌شود با این وجود افزایش صعودی مصرف آب در کرمان موجب شده است هم اکنون طبق آمار شرکت آب و فاضلاب کرمان هزار لیتر آب در ثانیه کم داشته باشد.

آغاز یک طرح اضطرار جدید به شرط تامین مالی

امسال حالا یک طرح دیگر اضطرار در دستور کار قرار گرفته است و مردم امیدوارند با اجرای این طرح از بار مشکلاتی که بر دوششان قرار گرفته کمتر شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که پروژه انتقال آب از سد صفا رود را برعهده دارد چند روز قبل خبر از اجرای یک طرح اضطرار جدید برای کاهش مشکلات تامین آب در کرمان داد.

این پروژه انتقال آب که در حوزه جغرافیایی استان کرمان اجرا می‌شود، قرار است طی سال‌های آتی آب شرب شهر کرمان را تامین کند.

کار انتقال آب صفارود ادامه دارد اما از مسئولان استانی می‌خواهیم همکاری بیشتری در راستای تملک اراضی مسیر خط انتقال انجام دهند تا بتوانیم کار را پیش ببریم

در قالب اجرای این پروژه یکی از بزرگترین تونل‌های انتقال آب خاوریانه در استان کرمان حفر شد و حالا تلاش‌ها برای انتقال آب به کرمان ادامه دارد اما با توجه به مشکلات مختلف اجرای این طرح همچنان نیاز به زمان بیشتری دارد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: کار انتقال آب ادامه دارد اما از مسئولان استانی می‌خواهیم همکاری بیشتری در راستای تملک اراضی مسیر خط انتقال انجام دهند تا بتوانیم کار را پیش ببریم.

کرمانی‌ها چشم به راه ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه!

سعید محمد اسلامی می‌گوید: طرحی با همکاری استانداری کرمان اتخاذ شده است که برای رفع مشکل بی آبی در شهر کرمان یک خط انتقال آب اضطراری احداث شود که در نتیجه اجرای این طرح ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه به کرمان می‌رسد.

وی اجرای این طرح را نیز منوط به تامین منابع مالی دانست و بیان کرد: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برای اجرای این طرح آمادگی لازم را دارد.

اما اجرای کامل پروژه صفا رود که سه متر مکعب آب به کرمان می‌رساند هم اکنون پشت سد بی پولی قرار گرفته است با این وجود فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء می‌گوید در صورت تامین منابع مالی بهمن ماه سال جاری این پروژه به بهره برداری می‌رسد و کرمان برای همیشه از بی آبی رها می‌شود.

معاون عمرانی استاندار کرمان در خصوص وضعیت منابع آبی استان کرمان می‌گوید: علیرغم بارندگی‌های نسبتاً مطلوب سال جاری اما به دلیل شدت خشکسالی سال‌های اخیر این بارندگی‌ها نتوانسته در زمینه احیاء بسیاری از این منابع تاثیر گذار باشد.

با کمبود منابع آبی در همه مناطق استان مواجه هستیم و برداشت‌های بی رویه از منابع آب‌های زیر زمینی مشکلات را تشدید کرده است

سید مصطفی آیت الهی می‌افزاید: ما با کمبود منابع آبی در همه مناطق استان مواجه هستیم و برداشت‌های بی رویه از منابع آب‌های زیر زمینی مشکلات را تشدید کرده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر و با توجه به منابع محدود در دسترس از مردم می‌خواهیم مصرف بهینه آب را در دستور کار قرار دهند و با صرفه جویی بیشتر در مصرف زمینه را برای بهره مندی خانوارهای بیشتری از آب مهیا کنند.

وی گفت: اجرای طرح اضطرار انتقال آب یکی از راهکارهای استانداری است که می‌تواند از میزان مشکلات موجود بکاهد.

کرمان به عنوان یکی از استان‌های کم باران در کشور در سال‌های اخیر با مشکل جدی در زمینه افزایش دمای هوا و تغییرات اقلیمی نیز مواجه شده است و افزایش گرمای هوا افزایش مصرف آب را نیز به همراه داشته است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

true