به گزارش سفیر کرمان – عباس صادقزاده پیش از خطبههای نماز جمعه شهر کرمان با تبریک سی و نهمین بزرگداشت نهاد بهزیستی گفت: ایجاد کارگاه های اشتغال زایی و آموزش مهارت های لازم به بیمارانی که فرایند درمان را گذرانده اند یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشت چرا که از جمله عواملی است که می تواند برگشت به سمت مواد مخدر را کاهش دهد.
وی افزود: بیماری اعتیاد از جمله موضوعاتی است که وقتی خبرهای ناگواری مبنی بر گسترش این پدیده در بین جوانان دریافت می شود خیلی از ما را دچار نگرانی می کند آنقدر که فکر می کنیم از عهده هیچکسی هیچ کاری ساخته نیست و این در حالی است که با وجود حتی آمار نگران کننده ناتوان از انجام دادن کاری نیستیم.
صادق زاده با اشاره به اینکه رخدادهای اجتماعی تنها متوجه مملکت ما نیست و مربوط به همه جوامع است گفت: تنها کاری که باید انجام دهیم این است که این مسائل در دستور کار قرار گیرند و به آنها بی توجهی نشود.
وی برای مدیریت این مسائل در جامعه گفت: آگاهی در جامعه یک اصل است که با داشتن آن می دانیم که در شرایط قرار گرفته شده چه باید بکنیم و این نکته مهمی است که می تواند ما را به سمت مدیریت اجتماعی ببرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در ادامه اظهار داشت: مسائل اجتماعی مسائلی هستند که مربوط به مردم و جامعه بوده و از متن مردم شروع می شوند و قطعاً برای مدیریت آن حضور مردم یک اصل است و باید از قدرت و قوه مردمی استفاده شود.
وی با اشاره به برعهده داشتن حضانت ۴ هزار نفر فرزند بی سرپرست و بدسرپرست در ۶۳ مرکز نگهداری توسط دولت در کرمان گفت: مسئولیت اجتماعی اقتضا می کند که برای تربیت و تعلیم و طراحی یک آینده برای این فرزندان همگی مشارکت و کمک کنند.
صادق زاده با اشاره به نقش موثر بنگاه های و معین های اقتصادی در کاهش نگرانی های ایجاد شده در جامعه در رابطه با مسائل اجتماعی گفت: بنگاه ها و معین های اقتصادی می توانند با عمل به مسئولیت اجتماعی در کاهش این مسائل تاثیرگذار باشند.
وی افزود: طبق آمار پیمایشی از معتبرین افراد در حوزه تحقیقات و پژوهش مشخص گردیده است که قریب پنج میلیون نفر از افراد کشور را درگیر اعتیاد هستند و این موضوع نیازمند توجه است و این توجه صرفاً نباید از سمت دولت باشد بلکه تمام جامعه باید به منظور مداخلات صحیح با آگاهی به این مساله ورود پیدا کنند.
وی همچنین با توجه به اینکه هر ساله شاهد نسخه های جدیدی از مصرف مواد مخدر هستیم گفت: متاسفانه امروز مصرف مواد روان گردان از جمله گل، حشیش، ماری جوانا، شیشه در جامعه افزایش پیدا کرده است و تاسف بیشتر اینکه جوان شدن بیماران معتاد و زنانه شدن آن با توجه به آمارهای ارائه شده نگران کننده است.
صادق زاده با بیان اینکه کنشگران اجتماعی حق ندارند مسائل اجتماعی را پوشیده به مردم بیان کنند بلکه باید بدانند مردم حق دارند این مسائل را بدانند گفت: متاسفانه دختران بین سن ۱۴ تا ۲۵ سال برای مصرف مواد روانگردان «گل» مراجعه میکنند که درمان آنها کاری سخت و نیازمند حمایت مستمر است.
صادق زاده در ادامه فرهنگ پیشگیری از معلولیت ها را در جامعه کمرنگ دانست و گفت: در بحث معلولیت قسمت وسیعی از کار متوجه دولت است که در سال ۹۶ بحث مشاوره ژنتیک از کرمان آغاز و مورد تاکید قرار گرفت و پیشگیری از معلولیت به یک قانون در کشور تبدیل شد.
وی افزود: طی سال گذشته تا به امروز ۴ هزار و ۴۰۰ نفر در استان کرمان مشاوره ژنتیک شدند که ۵۰۰ نفر آنها برای فرزندآوری مورد آزمایش ژنتیک قرار گرفتند که با انجام این آزمایشات برای درمان آنها اقدام شد و آنها که به درمان جواب ندادند از فرزندآوری آنها پیشگیری شد.
وی با تاکید بر آموزش های قبل از ازدواج برای زوجین گفت: بسیاری از طلاقهای امروز ناشی از ازدواجهای غیرکارشناسی است که لازم است جوانان ما از مهارت ها و آموزش های قبل از ازدواج بهره مند شوند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه رشد سالمندی دو برابر رشد زاد و ولد است افزود: آمار سالمندی در استان ۸.۳ درصد است در حالیکه آمار زاد و ولد در استان ۱.۳ درصد است.