به گزارش سفیر کرمان – احمد جمالیزاده طی نشست خبری با نمایندگان رسانه ها افزود:هم اکنون ۱۰۰ نفر در این شهرستان مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند و طی سه سال آینده پیش بینی می شود که ۵۰۰ نفر مبتلا به بیماری هپاتیت c در این شهرستان شناسایی و درمان شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه این طرح در کشور به صورت پایلوت در رفسنجان اجرا می شود و قصد داریم این بیماری را در کشور ریشه کن کنیم گفت: این طرح در فاز اول از معتادان پرخطر و تزریقی آغاز می شود.
” بیماری هپاتیت B و C از جمله بیماری هایی هستند که می تواند موجب نارسایی و سرطان کبد شود و لازمه جلوگیری از این بیماری پیشگیری، کنترل و درمان بیماری است .”
جمالیزاده انتقال این بیماری را از طریق خون، وسایل آلوده به خون و انتقال از طریق جنسی دانست و افزود: افراد درگیر بیماری هپاتیت C شامل افراد پرخطر، معتادان تزریقی، بی خانمان ها، کارتن خواب ها، افراد با رفتارهای مشکوک و افراد باسابقه زندان و افرادی که متادون مصرف می کنند ، می باشند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه این طرح در قالب سه فاز انجام خواهد شد اظهار داشت: فاز اول آن از زندانیان معتادان پرخطر و تزریقی شروع می شود و در فاز بعدی خانواده های آنها مورد بررسی و چکاپ قرار می گیرند.
وی ادامه داد: افرادی که مراجعه می کنند ابتدا مورد تست خون قرار می گیرند که در صورت تشخیص توسط پزشک درمان رایگان انجام می شود و هزینه درمان آنها توسط خیرین و مجتمع مس پرداخت می شود .
جمعیت بالای ۳۱۱ هزار نفر در رفسنجان و۳۷ هزار نفر در انار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هستند.