false
به گزارش سفیر کرمان – امین باقری فرماندار ریگان افزود: توفان شدید و گرما موجب انجام نگرفتن تلقیح و همچنین خشکیدگی خوشه های خرما در مناطق شرقی استان کرمان شده طوری که در ریگان شاهد کاهش ۵۰ درصد محصول خرما بوده ایم.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ریگان یکی از مناطق شرقی استان کرمان می باشد که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و محصول خرما است اظهار داشت : امسال بیش از ۲۰ هزار تن از محصول خرمای ریگان دچار خسارت و خشکیدگی شده که خسارت جبران ناپذیری است.
باقری عنوان کرد : گرچه در این ارتباط ستاد بحران با حضور کارشناسان در محل فرمانداری ریگان برگزار شده و میزان خسارت نخلداران نیز به استان اعلام شده ولی صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید از حالت حمایتی به خسارتی تبدیل شودچرا که بیمه کنونی جوابگوی خسارت به نخلداران نیست.
فرماندار ریگان با بیان این مطلب که بیش از ۲۰ سال است که خسارت به نخلدان ریگانی وارد می شود اما مرکز تحقیقات تا کنون اقدامی برای نخلداران ریگانی انجام نداده اند، خواستار راه اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی در این شهرستان شد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی ریگان کار برداشت خرما از نخلستانهای شهرستان ریگان انجام شده و پیش بینی می شود بیش از ۴۰ هزار تن محصول از نخلستانهای منطقه برداشت شود.
حمید فرامرزی به ایرنا گفت : با توجه به نوسانات دمایی خسارت ۳۰ تا ۷۰ درصدی به نخلداران ریگانی وارد شد.
وی بیان داشت : کشاورزان با اجرای سیستم های نوین ابیاری نیز می توانند در کاهش خشکیدگی خوشه های خرما نیز نقش به سزایی ایفا نمایند.
رضا شهیکی یکی از نخلداران ریگانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : در روز گذشته نخلستانم آماده برداشت خرما بود اما امروز با مراجعه به باغم دیدم که تمام خوشه های خرما خشکیده اند.
وی بیان داشت: تمام دست رنج یکساله ام را گرما و توفان از دستم گرفت و خسارت زیادی به ما وارد شد.
رحمان حقیقی دیگر نخلدار ریگانی عنوان کرد : تمامی توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی را رعایت نمودم اما یکباره خوشه های خرمایم دچار خشکیدگی شدند.
وی می گوید: تمام زندگی ام بر اساس همین خوشه های خرما بود که این خوشه ها نیز از بین رفتند و زندگی ام فلج شد.
شهرستان ریگان یکی از شهرستانهای شرقی استان کرمان می باشد که اقتصاد آن بر پایه خرما است.
این روزها که کشاورزان ریگانی کار برداشت محصول را اغاز نموده اند متاسفانه با باغات خالی از خرما مواجه می شوند.
این نخلداران در روز های گردافشانی با نوسانات دمایی توفان شدید مواجه بودند که این امر بر مشکلات کشاوران افزود ومحصول خرما تلقیح نشد.
گرمای چند روز گذشته نیز بر خسارت نخلداران ریگانی افزود و مابقی محصول را خشکاند و کشاورزان ریگانی را متضرر کرد.
با گذشت چند دهه از خشکیدگی خوشه های خرما هنوز ریگان فاقد مرکز تحقیقات کشاورزی در این شهرستان می باشد.
سالانه در شهرستان ریگان بیش از ۶۰ هزار تن محصول خرما برداشت و روانه بازار مصرف می شود.
true
true
http://safirekerman.com/?p=23401
true
true