به گزارش سفیر کرمان – عباس صادق زاده مدیر کل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه در استان حدود ۷۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی قرار دارند، افزود: از این تعداد ۷ هزار نفر یعنی حدود ۱۰ درصد معلولان استان دچار مشکل شنوایی هستند و این درصد بالایی است.
صادق زاده در ادامه به تشریح فعالیت های سازمان بهزیستی در حمایت از ناشنوایان پرداخت و گفت: با توجه به رسالت و ماموریت اصلی سازمان بهزیستی، پیشگیری در مرحله اول فعالیت های ما قرار دارد و در تمام معلولیت ها تلاش می کنیم اقداماتی را انجام دهیم که از شکل گیری آن معلولیت جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی برای هر نوزدای که تازه متولد می شود غربالگری شنوایی انجام می دهد و در صورتی که نوزاد به هر دلیلی نقص در سیستم شنوایی داشته باشد تحت مدیریت و حمایت سازمان قرار گرفته و اگر نیازمند درمان باشد از طریق کاشت حلزون و یا تربیت شنوایی آن را دنبال می کنیم و اجازه نمی دهیم که به معلولیت شنوایی برسد.
با اقدامات پیشگیرانه تا ۵ سال آینده هیچ ناشنوایی در استان کرمان نخواهیم نداشت
مدیر کل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: با این اقدامات در چند سال گذشته پوشش های غربالگری شنوایی سازمان بهزیستی بیش از ۹۸ درصد است و ادعا می می کنیم با این رویکرد در ۵ سال آینده هیچ معلولی در استان کرمان از ناحیه شنوایی نخواهیم داشت.
صادق زاده در خصوص اقدامات سازمان بهزیستی در درمان ناشنوایان بیان کرد: زمان طلایی برای کاشت حلزون از بدو تولد تا ۶ سالگی است و افراد بالای ۱۲ سال نیاز به توانمندسازی دارند و در زمینه پیشگیری نمی توان کاری برای آن ها انجام داد لذا در همین راستا آموزش زبان اشاره، تایپ خط بریل و پذیرش آن ها در مراکز حرفه آموزی از جمله اقداماتی است که می توان انجام داد.
وی افزود: ناشنوایانی که خط بریل و زبان اشاره را یاد می گیرند وارد مدرسه می شوند و ما تا مقطع دکترا تحت حمایت هستند و افرادی که در فاز غیر تحصیلی وارد می شوند در زمینه حرفه آموزی و جهت یابی آموزش می بینند و وارد بازار کار می شوند.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: افراد ناشنوا در مشاغل سخت صنعتی به راحتی می توانند کار کنند چرا که آلودگی صوتی برای آن ها معنی ندارد و از طرفی دقت بالای ناشنوایان در این گونه مشاغل رضایت بالای کارفرمایان را به دنبال داشته است.